Rockets defensieve goeroe Jeff Bzdelik trekt zich terug voor het

17-09-2018 0
Op de vooravond van de opening van het trainingskamp, ​​Houston Rockets associeert hoofdcoach Jeff Bzdelik - architect van de nr. 6-gerangschikte verdediging van de franchise - gaat met pensioen, vertelde bronnen uit de competitie aan ESPN.
 
Bzdelik, 65, informeerde coach Mike D'Antoni en algemeen manager Daryl Morey over zijn beslissing op zondag. Bzdelik overweegt pensionering gedurende de zomer, en er zijn geen gezondheidsproblemen die de beslissing dicteerden, aldus bronnen.
 
De verdediging van Bzdelik evolueerde vorig seizoen naar een van de beste eenheden van de NBA, waarbij hij statistisch significant opschoot in de opeenvolgende seizoenen dat hij het overzag. Rockets-assistent Roy Rogers zal naar verwachting een groot deel van de defensieve verantwoordelijkheden op zich nemen, maar hij zal hulp hebben bij het personeel.
 
Houston had het beste reguliere seizoenrecord van de NBA en bereikte vorig seizoen een Game 7 voordat hij verloor van Golden State in de Western Conference finale.
 
Bzdelik begon 30 jaar geleden in de NBA als een scout, uiteindelijk werkte hij voor Pat Riley samen met de New York Knicks en werd hij hoofdtrainer van de Denver Nuggets van 2002 tot 2004. Hij was hoofdcoach bij Air Force, Colorado en Wake Forest.