Raketten verdediging, kleine opstellingen belangrijkste voorseiz

08-10-2018 0
SAN ANTONIO - Hoe verschillend de aanvalsstijlen van de 3-gelukkige Rockets en de opnieuw gerangschikte Spurs ook mochten zijn, tijdens het grootste deel van de eerste helft op zondag leken ze alleen te bewijzen dat 3-pointers en mid-range shots hetzelfde tellen als ze worden gemist .
 
Er is misschien iets anders dat de Rockets zullen nemen van het hobbelige pad langs de Spurs, 108-93, achter een sterke verdedigende uitvoering.
 
Met een team dat nog steeds post, gelukkig om betwiste springers in de baan te nemen, zijn de Rockets klein geworden op manieren die ze waarschijnlijk tijdens het reguliere seizoen zullen gebruiken en sommige zullen ze niet doen. Met back-upcentra Isaiah Hartenstein en Marquese Chriss in Houston met verstuikte enkels en Clint Capela die na 22 minuten met een gekneusde rechterhand uitgingen, gingen de Rockets zonder centra tegen Spurs All-Star LaMarcus Aldridge.
 
Aldridge kreeg zijn foto's, waaronder veel die hij normaal zou maken. Maar de ondermaatse Rockets daagden hem voldoende uit, met dubbele teamhulp die laat op de schotklok kwam, dat Aldridge slechts 5 van de 15 pogingen in zijn 27 minuten deed.
 
P.J. Tucker was teruggekeerd na het missen van twee wedstrijden met een zere rug om de Rockets te leiden en scoorde 15 punten op 7 van de 15 schietpartijen in zijn 34 minuten terwijl hij aan de beurt was als het kleine line-upcentrum van de Rockets. Maar de meer belangrijke doorbraak was misschien laat in het spel toen de vuurkracht beschikbaar in die opstelling de controle overnam.
 
De Rockets hadden het grootste deel van de nacht slecht geschoten. Maar na het terugwinnen van de leiding op driepuntsshows van James Harden en Tucker, eindigden de Rockets de Spurs toen Carmelo Anthony een late-game burst aanbood.
 
Anthony, die voor het eerst in het voorseizoen met Tucker van de bank kwam, had slechts 1 van 7 schoten gemaakt toen hij 10 punten scoorde in een span van twee minuten die de raketten naar een voorsprong van 10 punten bracht. Hij plaatste een paar 3's en een iso-springer in dat stuk, en vertoonde een andere offensieve optie die zou komen met een kleine opstelling met hij en Tucker die als pseudo-centra werken.
 
De raketten hadden hun 3-punts aanraking gevonden toen de tweede helft begon, met een voorsprong van 15 punten. Omdat ze sporadisch door de eerste drie wedstrijden van het voorseizoen heenliepen, na een paar goede minuten, leken de raketten hun interesse te verliezen, door een paar slordige omzet te mengen met een traagvoetige verdediging, vooral tijdens de overgang.