Met de handel in Rockets geeft Suns Marquese Chriss 'overgebleve

06-09-2018 0
In de nacht van de 2016 NBA Draft maakten de Phoenix Suns vier afzonderlijke risico's en blokkeerden ze goedkope basketbal kleding standaard in één.
 
Ze selecteerden Dragan Bender als vierde overall, een rauwe, unieke Kroatische big die tijd nodig had om zijn aanvallende vaardigheden te achterhalen en een betrouwbare springer te ontwikkelen.
 
Ze ruilden tot nr. 8 in het ontwerp en kochten Marquese Chriss, het rauwste vooruitzicht van het ontwerp dat zijn basketbal-IQ moest verbeteren en zijn verleidelijke athleticisme moest verpakken in een soort identiteit.
 
Door twee high-upside-spelers te selecteren, hadden de Suns al die twee risico's. De andere twee werden toegevoegd door twee first-round picks en Bogdan Bogdanovic voor Chriss te verplaatsen, en door hem en Bender te selecteren, gokten ze op de kans dat ze topwaarde konden krijgen van het duo, ondanks dat ze dezelfde positie speelden. Of het plan voor de lange termijn nu die twee waren die samen begonnen of bij machtswisseling in en uit gingen, het plan mislukte ongetwijfeld.
 
Dat was opgesloten toen general manager Ryan McDonough Chriss en Brandon Knight op 30 augustus aan de Houston Rockets voor Ryan Anderson en De'Anthony Melton vertelde.
 
De inruil in waarde is het meest fascinerende aspect van de deal dat onmogelijk vanuit een extern perspectief te beoordelen is. Had Houston's general manager Daryl Morey Chriss nodig als add-on? Of was het de andere kant op, met de Suns die Melton verkozen boven Chriss?
 
De eerste en duidelijkere lezing is dat Phoenix gewoon wilde overstappen van Knight en Chriss.
 
Door twee seizoenen gaf Chriss weinig aanmoediging dat hij op weg was om een ​​positieve speler te worden op het veld, laat staan ​​een top 10-keuze waard te zijn.
 
Hij bereikte gemiddeld 7,7 punten en 5,5 rebounds per wedstrijd door zijn twee Phoenix-seizoenen, hij faalde om zich af te scheiden van Bender of een andere grote in de selectie.
 
Bovenop zijn on-the-court-ontwikkeling, waarbij hij rotsachtige bochten nam, kwam Chriss met rode vlaggen, vooral vorig seizoen.
 
Hij kwam uit vorm tevoorschijn tijdens zijn tweede jaar Summer League en het beïnvloed duidelijk de manier waarop hij aan het begin van het seizoen speelde. Naar verluidt had hij een verbale confrontatie met een krachtcoach die een schorsing opriep.
 
Tijdens het spelen was er geen expert op het gebied van lichaamstaal nodig om te zien wanneer hij zijn emoties het beste van hem liet krijgen, en die frustraties waren duidelijk toen hij in zijn twee seizoenen klaar was met 20 technicals.
 
Hij gaf ook toe dat hij meer aandacht moest besteden aan zijn eigen geestelijke gezondheid aan de Scott Bordow van azcentral na de All-Star-pauze vorig seizoen, een moedige zaak om publiekelijk te spreken met een media-lid, maar ook een indicatie waar zijn hoofd meer dan halverwege was tijdens zijn tweede NBA-seizoen.
 
Simpel gezegd, er is nog veel vooruitgang over om Chriss in een goede NBA-basketballer te veranderen, en de Suns zeiden "nee, dank u" in een poging om dat te doen.
 
Maar met dat gezegd zijnde, hebben de Rockets en hoofdcoach Mike D'Antoni nog steeds genoeg om mee te werken in Chriss. Tenslotte is hij recent in juli 21 geworden, ging altijd een project worden en Houston is een veel betere situatie.
 
Als er een toneelstuk was om zijn talent te tonen, was het de beste van zijn carrière, een winnende afwijzing van de Hawaiiaanse vleugel Taurean Prince in januari.
 
Richt je op waar Chriss is zodra hij zich realiseert dat hij goedkope Houston Rockets basketbal kleding uit positie is en hoeveel grond hij in zo'n korte tijd verzint.