James Harden op de MVP, de step-back 3 en het ruimteschip

18-02-2019 0
CHARLOTTE, N.C. - James Harden was niet geïnteresseerd in MVP-discussies. Hij zei dat zijn scoring streak niet meer was dan doen wat nodig was om de Shorthanded Rockets te helpen winnen. Ondanks het leiden van de NBA voor een tweede opeenvolgende seizoen, zei Harden dat scoren hem niet drijft.
 
Vervolgens werd het onderwerp van zijn zet, de stap-achter-3-wijzer die hem naar extremen heeft gebracht en een 31-game streak met ten minste 30 punten, naar voren gebracht. Hij overwoog niet alleen het werk dat het kostte om zijn stap-back 3-pointer en de doelen die het gemotiveerd hadden onder de knie te krijgen, maar overwoog zelfs zijn plaats in de competitie geschiedenis met de signature moves van Michael Jordan, Kareem Abdul-Jabbar en Allen Iverson.
 
"Ik kijk naar de stap-terug of de manier waarop ik doe de stap-back, zoals de MJ fadeaway of de skyhook of zelfs toen AI de moordenaar cross-over bracht en mensen zeiden: 'Oh, hij draagt,'" zei Harden. "Ze wisten niet wat ze zagen. "Oh, hij palt de bal." Nu, de cross-over, het is normaal. Hopelijk is de beweging die ik aan het doen ben, de stap terug en de manier waarop ik ruimte creëer zijn tijd op dit moment voor.
 
"Misschien als ik klaar ben met basketbal, zal het meer in de competitie bekend worden. Je moet de skillset hebben om het te doen. Deze jonge kinderen, ze leren erg snel. Ze zijn op Instagram. Ze kijken naar basketbal. Het zal heel snel een normale zet zijn. "
 
Harden had de beweging ontwikkeld die 156 stap-terug 3-pointers heeft voortgebracht - drie keer zoveel als Luka Doncic heeft gemaakt als de op een na meest voorkomende beoefenaar - gedurende vele jaren. Maar hij zei dat het naar een hoger niveau tillen is voortgekomen uit de nooit eindigende zoektocht naar een voorsprong.
 
"Ik probeer dingen in de sportschool," zei Harden. "Net als een artiest in de studio, gewoon dingen uitproberen. Ik hou van het vaartuig. Ik werk graag aan mijn vak. Het is een zet ... om scheiding te creëren. Je moet elk jaar opnieuw met iets anders komen of je zult net als iedereen anders zijn.
 
"Je moet beter worden. Je moet meer gefocust zijn op wat je doelen zijn. Ik heb altijd de hoogste verwachtingen voor mezelf en ik heb het gevoel dat als ik het niet bereik of waar ik heen wil, ik een mislukking ben. Ik probeer elke dag om niet in dat tros te zitten. Ik wil in de elite-categorie zijn. Als ik eenmaal die mentaliteit elke dag heb gekregen, drijft mijn arbeidsethos zichzelf. "
 
Harden heeft een gemiddelde van 36,6 punten per wedstrijd, een productie die als zevende zou eindigen in de competitiehistorie als hij voor een volledig seizoen zou zijn. Zijn score per bezit is het meest in de NBA, omdat die records zijn gehouden die beginnen met het seizoen 1973-74. Maar zijn scorende piek was niet meer dan een functie van wat nodig was.