Warriors is op de een of andere manier niet zo angstaanjagend al

06-11-2018 0
Het vergrijp van de Golden State Warriors is onmogelijk goed, maar op de een of andere manier zouden ze nog effectiever scoren. Stephen Curry, Klay Thompson en Kevin Durant overweldigen elke verdediging die probeert om drie van de beste scorers ooit te bevatten, en toch kan het meer zijn.
 
Gemaskeerd achter de altijd stromende hoogtepunten van de historische Curry en Thompson drie-punts nachten is het feit dat de Warriors 'aanval niet zo hecht is aan de belangrijkste analytische principes als het leidt. Het kan een verrassing zijn voor toevallige toeschouwers om te zien hoe Curry 40 voetstappen lekt om te weten dat de schotgrafiek van Warriors niet lijkt op hun reputatie als liefdeskind van speelvlakafstanden en hoogrenderende uiterlijk.
 
De waarheid is dat de Warriors dol zijn op het lanceren van de minst efficiënte bal in basketbal - lange tweepuntige looks. Golden State is verbonden met de Indiana Pacers met de vierde meest meest mid-range pogingen in de competitie op 20,4 per wedstrijd. Dat is 23 procent van hun totale pogingen voor het seizoen (204 van de 890 totale shots). Ter vergelijking: de Bucks nemen een league-low van 6,4 per game, wat minder is dan zeven procent van hun totale shots.
 
Dit is een trend die begon in het Kevin Durant-tijdperk. (De KD niet de schuld geven, maar het is waar.) Vorig seizoen pakte Golden State 1.650 schoten in het middenklasse bereik, de zevende plaats in de competitie. In de twee voorgaande seizoenen was het nummer 18 (1.443) en nr. 27 (1.342).
 
Durant is echter een oorzaak, net als Thompson. Ze rangschikken nr. 3 en 4 in de competitie respectievelijk in pogingen in het middensegment per spel, op 6,5 en 6,4. (Curry kost slechts 2,8 per nacht.)
 
De back-to-back-champs zijn trendgericht in de tegenovergestelde richting van analytische genialiteit, maar het is onwaarschijnlijk dat dit ertoe doet. De Warriors-shooters zijn zo verdomd goed dat ze mid-rangers tot het hoogste percentage laten zakken (47,5), dus zelfs hun minder efficiënte shots kunnen slechts tot op zekere hoogte worden uitgescholden. Durant schiet 50,8 procent en Thompson 48,4.