Heeft Kobe Bryant gelijk in de beoordeling van Jayson Tatum

02-08-2018 0
Kobe Bryant maakte misschien een beetje een grapje vorige week toen hij vroeg waarom de Los Angeles Lakers geen Jayson Tatum hebben opgesteld. Toch zorgde de opmerking voor opschudding op sociale media nadat hij gezien had dat hij met het fenomium van de Celtics aan het werk was.
 
Het moet moeilijk zijn voor fans van Los Angeles Lakers om een ​​Laker-legende als Kobe Bryant kennis te laten zien aan een rivaal in Jayson Tatum in plaats van een van de leden van de jonge Laker-kern. Maar na zijn spectaculaire rookieseizoen en breakout-playoff-prestaties is Kobe's vraag over het niet opstellen van hem in 2017 een goede.
 
Het eigenlijke citaat kwam van Tatum's trainer Drew Hanlen die tegen The Sidelines with Evan Daniels zei:
 
Deze opmerking moet eerder gezien worden als een lof voor Tatum in plaats van een prik in Lonzo Ball of een jonge speler op de Lakers-lijst. Kobe betaalt waarschijnlijk gewoon een compliment aan een speler die toegaf dat hij zijn spel naar hem had gemodelleerd.
 
Het is nog steeds te vroeg om de oproep te doen dat de Lakers het verkeerd hadden, het opstellen van Lonzo Ball met de nr. 2 kies je voor Tatum.
 
Ball heeft misschien niet aan zijn hoge verwachtingen in het eerste jaar van zijn vader en Magic Johnson voldaan, maar hij speelde goed genoeg om te laten zien dat hij de Lakers-bewaker van de toekomst kan zijn. Alles over Ball's game zag er boven het gemiddelde uit in het eerste jaar, naast zijn jump shot, en dat is iets wat hij kan verbeteren als zijn vorm consistenter wordt.
 
Zelfs met zijn strijd om de bal te schieten, had Ball nog steeds een solide rookieseizoen statistisch gezien. Ball afgewerkt met gemiddelden van 10,2 punten, 6,9 rebounds en 7,2 assists.
 
De enige categorie waar Tatum beter was dan Ball in was scoren met 13,9 en dat werd verwacht bij het opvoeren van de trekking. De Lakers hebben Ball niet aangemerkt als hun nummer één scoremogelijkheid. Aangezien hij in bijna elke andere categorie beter was dan Tatum, zou hun keuze niet zo zwaar moeten worden bekritiseerd.