Golden State Warriors-ster Stephen Curry roept op tot het dichte

27-08-2018 0
Golden State Warriors-ster Stephen Curry heeft gepleit voor het dichten van de loonkloof op Basketbal kleding kind de dag van de gelijkheid van vrouwen.
 
Curry, een van de beroemdste atleten in Amerika, heeft zijn platform al lang gebruikt om zich uit te spreken over sociale kwesties. In het verleden botste hij met Donald Trump over het beleid van de president - iets dat ertoe leidde dat de Warriors niet werden uitgenodigd voor het Witte Huis nadat ze het NBA-kampioenschap hadden gewonnen.
 
Op zondag richtte Curry zijn aandacht op de loonkloof. "Ik denk dat het belangrijk is dat we allemaal samenkomen om erachter te komen hoe we dat mogelijk kunnen maken, zo snel mogelijk", schreef hij in de spelerstribune. "Niet alleen als 'vaders van dochters', of om die reden. En niet alleen op Women's Equality Day. Elke dag - dat is wanneer we moeten werken om de loonkloof in dit land te dichten. Omdat elke dag het moment is waarop de loonkloof vrouwen treft. En elke dag is wanneer de loonkloof de verkeerde boodschap naar vrouwen stuurt over wie ze zijn, en hoe ze worden gewaardeerd en wat ze wel of niet kunnen worden. "
 
Curry schreef dat hij zwaar werd beïnvloed door zijn moeder en zijn vrouw. "Ik had het geluk dat mijn moeder, Sonya, een ongelooflijke en fervent principiële vrouw was die de moed en visie had om haar eigen school te openen, de Christian Montessori School of Lake Norman," schreef hij. "En de afgelopen zeven jaar heb ik het geluk gehad om te trouwen met een andere ongelooflijke en fervent principiële vrouw, in Ayesha ... En een les van dat onderwijs dat me echt opviel, is: altijd naar vrouwen blijven luisteren, om altijd in vrouwen te blijven geloven, en - als het gaat om iemands verwachtingen voor vrouwen - om altijd het idee van wat juist is uit te dagen. "
 
De loonkloof is recent een gesprek geweest in professioneel basketbal. Terwijl ongeveer 50% van de NBA-inkomsten naar spelers gaat, krijgen hun vrouwelijke tegenhangers in de WNBA ongeveer 25%. "Ik wil niet zeggen dat we klagen over de beloning, maar vanwege de grote loonkloof nemen veel mensen aan dat we miljoenen dollars verdienen, en dat doen we niet", vertelde New York Liberty Centre Kiah Stokes aan the Guardian deze maand. "We zeggen niet dat we miljoenen dollars verdienen, maar alleen om mensen te informeren."
 
Curry heeft drie NBA-titels gewonnen bij de Warriors en goedkope Golden State Warriors basketbal kleding werd de meest waardevolle speler van de competitie in 2015 en 2016 genoemd.