Golden State Warriors op de rand van het maken van sportgeschied

09-06-2017 0
CLEVELAND - Zijn team staat op de rand van het bereiken van iets dat nooit gedaan is in de geschiedenis van Noord-Amerikaanse professionele sporten, maar Steve Kerr denkt aan Mercury Morris.
 
Kerr is boos om te praten over de Golden State Warriors en hun streven naar een perfecte 16-0 door de NBA playoffs, en zijn spelers zijn ook negatief voor publieke verklaringen over de ongekende kans die ze in Game 4 van de NBA finale vrijdagavond wachten .
 
Maar Kerr zal in ieder geval toegeven dat hij een beetje van de geschiedenis heeft opgeslagen in de uitsparingen van zijn gedachten. Een fervent voetbalfan, hij weet hoe een ander team met een perfect seizoen onder zijn riem - de 17-0 1972 Miami Dolphins - in de historische glorie berust.
 
"Ik ben een grote voetbalfan, overigens, en ik hou altijd van wanneer Mercury Morris viert als het andere team dat ongeslagen is, uiteindelijk verliest," zei Kerr hier donderdagmiddag. 'Dat is een van mijn favoriete momenten van het NFL-seizoen.'
 
Stel je eens voor hoe de coach van de Golden State Warriors zal voelen als zijn team op vrijdag een veeg van de Cleveland Cavaliers voltooit om vier vier viervieren te gaan door middel van de gauntlet van de NBA playoffs.
 
Het is een fantastische prestatie om zelfs te overwegen, laat staan ​​te voltooien, en misschien omdat het zo uitkomt, zo onvoorstelbaar, dat het ook bijna te groot is om te overwegen.
 
Geen team in de NBA-geschiedenis is ooit eerder in de post-season perfectie geweest. De 2001 Los Angeles Lakers won 12 op rij voordat Game 1 van de NBA-finale naar de Philadelphia 76ers verloren ging, en de Lakers van 1989 hebben 11 rechte winnaars gekregen, maar niemand heeft gedaan wat de Warriors hebben.
 
Kerr was ook onderdeel van een team dat bijna op dit niveau van opeenvolgende wint was - de Chicago Bulls won in 1996 11 van hun eerste 12 en vervolgens drie recht in de kampioenschappenreeks voordat ze twee verliezen van de Seattle SuperSonics kregen.
 
"Ik denk dat we Orlando in de finale van de conferentie wist, wat waarschijnlijk de grootste prestatie was, omdat dat een geladen team was. . . En we zorgden voor het bedrijfsleven, 'zei Kerr.' En ging vervolgens 3-0 in de finale, had een klein beetje van de uitval. Maar op het einde wil je gewoon winnen. De andere dingen maken niet echt uit. Mensen kunnen er in historische context over praten, maar je komt het gewoon af, win de serie en laat iedereen het praten. '
 
Het is onmogelijk om te vertellen hoe de Warriors zullen reageren op de kans die vrijdag presenteert, net zoals het niet mogelijk is te raden hoe de Cavaliers zullen reageren nadat hun seizoen in de laatste drie minuten van een 118-113 verlies in Game 3 is geslagen.
 
Cleveland heeft waarschijnlijk genoeg trots om te vechten, en het zou onaantrekkelijk zijn voor iemand zoals LeBron James om een ​​wedstrijd te laten doorlopen, maar de Warriors lijken bulletproof tegen een downdown.
 
Zelfs als een speler minder dan een uitstekend spel heeft of de minste concentratie verliest, zijn er anderen meer dan in staat om de slap op te pakken, waardoor ze hun favorieten moeten maken om de geschiedenis te maken.
 
'Een ding over dat team dat je niet noodzakelijkerwijs moet voorbereiden is hoe ze blijven komen', zei Cleveland's Kyrie Irving.
 
'Ze blijven te allen tijde komen. Of het nu een drie-wijzer is die in een overgang of een schot van een been is of zoiets dat niet per se comfortabel lijkt Golden State Warriors basketbal kleding, moet je beseffen dat al die jongens in die kleedkamer in staat zijn om die soort schoten te maken .”