Golden State Warriors bieden een nieuw contract voor Quinn Cook

06-04-2018 0
Quinn Cook is een van de positieve verrassingen van de Golden State Warriors. De garde speelt nog steeds met een tweerichtingscontract, maar de kampioen wil dit omzetten in een echt meerjarig contract.
 
Dit wordt gemeld door Chris Haynes en Marc J. Spears van ESPN. Dienovereenkomstig zullen de Warriors de executie uiterlijk op 10 april melden, om Cook in de play-offs te gebruiken. Er is al overeenstemming over een werkdocument voor twee jaar.
 
Het contract werd opnieuw gelanceerd vóór dit seizoen, waardoor teams één speler konden gebruiken in de G-League en de NBA. Een speler met een dergelijk contract mag echter maximaal 45 dagen met het NBA-team doorbrengen.
 
De 25-jarige Cook zou de eerste speler in de geschiedenis zijn, die een deelname in de play-offs zou verdienen met een dergelijk contract. De Warriors moeten echter nog steeds plaats maken voor Cook in hun team, omdat ze al 15 gegarandeerde zitplaatsen hebben geplaatst. Onlangs werd gespeculeerd dat Omri Casspi hiervoor zou kunnen worden ontslagen.
 
Cook overtuigde zich in vervanging van Stephen Curry en scoorde dubbelcijferig in de laatste 11 wedstrijden. Omdat de tweevoudige MVP waarschijnlijk geschikt zal zijn voor de tweede ronde van play-offs, speelt Cook, als starter op de eerste, een belangrijke rol voor de kampioen.
 
In een totaal van 29 missies dit seizoen heeft de Garde 8,9 punten en gemiddeld 2,5 assistants behaald. In het seizoen 2016/17 voltooide Cook daarnaast nog een totaal van 14 wedstrijden voor de Dallas Mavericks en de pelikanen uit New Orleans.