De Dallas Mavericks moeten een grote handel

18-10-2017 0
De Dallas Mavericks besloten op maandag om het contract van Gian Clavell om te zetten in een tweerichtingscontract. Dit maakte de rooster in Dallas officiële kop in de thuisopener op woensdagavond.
 
Met Clavell verhuizen naar de laatste tweerichtingsvlek betekende dit dat alle Salah Mejri, Jeff Withey en Maxi Kleber de officiële 15-man rooster maakten. Dit komt naast Josh McRoberts, Dwight Powell en Nerlens Noel, die allemaal uit de bank komen.
 
Dit betekent dat zes van de tien niet-starters op het team 6'10 "of hoger zijn.
 
De andere vier niet-starters op het team zijn Yogi Ferrell (6'0 "), J.J. Barea (6'0 "), Devin Harris (6'3") en Dorian Finney-Smith (6'8 "). Op dit moment is Harris de back-up drie met Finney-Smith de enige lange vleugel van de bank die de drie en vier kan spelen.
 
Daarom moet Dallas een van hun bigs voor een andere vleugel verhandelen.
 
Nerlens Noel gaat nergens heen. Aangezien Jeff Withey en Maxi Kleber over de offseason werden ondertekend, kunnen ze niet worden verplaatst tot december. Ik ga nu verder gaan en McRoberts uitsteken, alleen omdat zijn contract echt in de handelstermijn kon komen.
 
Dit laat je met Dwight Powell en Salah Mejri achter.
 
Dwight Powell is nog maar 26 jaar oud, maar komt in de komende drie jaar ongeveer 30 miljoen dollar uit. Zijn contract kan moeilijker zijn om te verhandelen, maar dat betekent niet dat je geen ander team in een soortgelijke situatie met een vleugel kan vinden.
 
Zou een Dwight Powell rechtop voor Moe Harkless of Alec Burks voor beide kanten werken? Hoe zit het met het helpen van Oklahoma City met hun voorhofdiepte in Powell voor Alex Abrines en Josh Huestis?
 
Dallas is misschien niet klaar om Powell nog op te geven en zijn contract is moeilijker te verhandelen, daarom zou Salah Mejri het meest zin hebben in de handel. Met een salaris van 1,4 miljoen dollar dit jaar, voor het slaan van een beperkt vrijbureau, zouden teams zich interesseren voor de onverschrokken schotblokker van de bank.
 
De terugkeer zou niet enorm zijn, maar je kon nog steeds een bekwame vleugel terug in de deal krijgen.
 
Jerami Grant in Oklahoma City, Furkan Korkmaz in Philadelphia, Rashad Vaughn in Milwaukee en Semi Ojeleye in Boston zijn alle spelers die Mejri rechtstreeks verhandeld kunnen worden en hun gerespecteerde teams hebben Mejri nodig.