Chuck Hayes sluit Rockets aan als personeelscout

02-09-2017 0
Voormalige Rockets power forward en fan favoriete Chuck Hayes is teruggekomen goedkope Houston Rockets basketbal kleding naar het team als pro player personeel scout.
 
Hayes, die vorig seizoen een vergelijkbare positie heeft gehouden met de Denver Nuggets, zal NBA en andere spelers voor de Rockets blijven evalueren, met wat werk in spelerontwikkeling, zei Rockets vicepresident Gersson Rosas.
 
"We waarderen hem niet alleen als een speler, maar zijn profiel en zijn achtergrond is uiterst waardevol voor wat we aan het personeel doen," zei Rosas. "Hij is een man die een ander perspectief heeft. Hij is al 10 jaar in de competitie en begrijpt het spel. Hij is een man die al lang geweet heeft dat hij iets in de competitie wilde doen na zijn carriere voorbereid daarvoor. We zien een man met veel talent, veel karakter en veel opwaarts in termen van zijn rol in het frontkantoor. '
Hayes speelde zeven seizoenen met de Rockets (met inbegrip van twee wedstrijden in te vullen toen de Rockets in 2015-16 werden gekorthand) als een vrijgemaakte gratis agent uit Kentucky.
 
Een uitstekende defensieve speler en kortstondig het kortste startcentrum in de NBA-geschiedenis op 6-6, gemiddeld 3,7 punten en vijf rebounds in zijn carriere met drie teams.
 
De SEC Defensive Player of the Year in 2004 heeft Alex Groza vastgelegd voor het Kentucky record voor opeenvolgende start (110) en is in de top 10 in Kentucky in rebounds, steals en blocked shots.
 
"Hij zal nog steeds wat spelersontwikkeling met ons doen basketbal kleding kind, zoals het schema het toelaat," zei Rosas. "Langdurig wil hij coachen. Wij hebben een filosofie. Een aantal van de meeste
succesvolle coaches in de competitie hebben ervaring in personeel. Wanneer hij besluit om te coachen, wordt hij beter voorbereid. In de D-League, die het in de NBA moet maken, zal hij heel goed zijn. '